perjantai 16. maaliskuuta 2012

Kurssin viimeinen luento

Päivän luento koostui tänään leffan katsomisesta. Blindness oli suurimmalle osalle meistä uusi yllättäjä ja herätti kaikenlaista keskustelua. Päällimmäiseksi fiilikseksi jäi jonkin näköinen paha olo joka kesti ja mietitytti suhteellisen pitkään. Aivan niinkuin kuuluukin. Mielestäni jokaisen leffan kuuluu koskettaa jollakin tasolla ja laittaa ajatukset pyörimään! Toinen elokuva jossa tunnelmat ovat samantapaiset voisi olla The Road jonka jälkeen minun piti katsoa (ne kuuluisat) Paavo pesusieni jaksot, että en miettisi elämää suurempia asioita koko yön läpi. Huh.

Tunnen suhteellisen monta ihmistä jotka ainoastaan valitsevat katseltavaksi "hyväntuulenleffoja", niin kuin romanttisia komedioita sun muuta. Tottakai mullakin on niitä iltoja kun M kyselee leffafiilistä ja sanon että haluan nähdä "jotain missä ei tarvitse ajatella" - ja nämä ovat yleensä juuri näitä hyväntuulisuus romkommeja.

Käydessäni leffassa maksan harvoin leffalipun hinnan mennäkseni katsomaan näitä hyväntuulenleffoja. Okei, Boratin kävin katsomassa, koska vaikutti niin sairaalta, mutta muuten tuntuu että kun kerran sen verran ison summan maksaa, niin haluaa kokea/nähdä jotain uutta ja yllättävää sillä summalla.

Blindnessista vielä sen verran; suosittelen lämpimästi! Kantavan tarinan lisäksi aivan törkeän hienoa kameratyöskentelyä ja leikkausta. Ihan uskomatonta! Pian tämäkin helmi löytyy DVD/Blu-ray hyllystäni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti